Måndagen den 25 januari 2021

Publicerad 2021-01-12

Polisen v. 1 2021

Information Grannsamverkan

Hej på er alla engagerade grannsam verkare!

 

God fortsättning på det nya året! Hoppas att ni haft en fin jul och att ni mår  bra trots rådande omständigheter. Själv har jag varit ledig i några veckor och det har varit härligt.  Nu är vi inne i ett nytt år och förhoppningsvis återgår våra liv så småningom till att vara som det var innan pandemin. Vi går mot ljusare tider och det känns väldigt skönt.

 

Jag skickade ut ett mail innan jul och det har tyvärr varit ett antal inbrott i era områden sedan dess.

 

Malörtsgatan i Gårdsten mellan den 23/12- 26/12 2020  inbrott i radhus,  okänd person har på okänt sätt tagit sig in till målsägandens uterum och tillgripit livsmedel.

 

Kaprisgatan i Lövgärdet,  inbrott i lägenhet 26/12, målsäganden har varit bortrest, gärningsmannen har tagit sig in i målsägandens lägenhet och tillgripit gods. Lägenheten är i stor oreda. Fönstret är krossat och dörren till balkongen är uppbruten. Inga andra spår efter gärningsmannen.

 

Övre Ströms väg i Olofstorp har det varit inbrott i villa 30/12 kl 09.30- 12.00 har okänd gärningsmannen  tagit sig in genom källardörren och tillgripit smycken till ett högt värde.

 

Malörtsgatan i Gårdsten inbrott i bostad 5/1- 6/1 kl. 22.00- 10.30. Okänd gärningsman har tagit sig in i målsägandens bostad. Inga övriga uppgifter.

 

Jag passar även denna gång på att skicka ut lite allmän info. Bedrägerierna fortsätter och bedragarna är uppfinningsrika, som ni säkert hört så utger det sig för  att komma från Folkhälsomyndighete och vårdcentraler och erbjuder vaccin, ber att man loggar in via sitt Bank ID, vissa erbjuder sig att komma hem till er och vaccinera, det vill ha bankkort och kod. Släpp inte in okända personer och det bästa är att inte ens öppna dörren. Om du är misstänksam kontrollera uppgifterna och kontakta polisen. Tacksam om ni kan sprida denna information till era äldre släktingar, grannar, vänner. Påminner även om vikten av belysning och att gör det man kan för att minska risken för inbrott. Gå gärna in på www.samverkanmotbrott.se

 

Nästa utskick kommer på måndag den 18 januari. Jag önskar er en fortsatt fin och frisk vecka.

 

Håll i, håll ut och håll avstånd!!!

 

Med vänlig hälsning

Mira

Polisen Region Väst