Måndagen den 25 januari 2021

Publicerad 2020-12-04

Polisen v. 48 2020

Information Grannsamverkan

Hej alla grannsamverkare!

 

Hoppas ni mår bra och är friska!

 

Glädjande nyheter är att det inte varit några inbrott i era områden under den gångna veckan. BRA JOBBAT!

 

Jag passar på att skicka lite allmän information. Nätbedrägerier ökar stort så jag vill påminna om att vara extra försiktiga när ni handlar på nätet, säkrast är att handla på de stora företag som vi känner till och om man får konstiga sms eller mejl så skickar jag med några punkter som är bra att tänka på.

  •              Kontrollera noga vem som är avsändare. Om du är tveksam och har svårt att avgöra vem avsändaren är, utgå från att det är en bluff. Mejl från PostNord har avsändare postnord.com, inte.se
  • Klicka inte på länkar om du är osäker på vart de leder. Radera istället meddelandet direkt utan att följa någon länk och öppna inte heller några medföljande bilagor.
  • Tänk kritiskt och använd sunt förnuft. Ser PostNords logga ut som den gör på riktigt och innehåller texten många stavfel? Detta kan vara tecken på en bluff.
  • Lämna aldrig ut lösenord, bankkortsnummer eller bankid-koder till någon.
  • Om du misstänker att du blivit lurad, agera direkt genom att till exempel kontakta PostNord spärra ditt bankkort, byta lösenord eller kontakta polisen.
  • Svara inte på bluff-mejlet eller bluff-sms:et. Om meddelandet ser ut att komma från PostNord och du inte väntar på något brev eller paket från, var misstänksam.

Vi ser en ökning av stölder ur bilar på Allums parkering i Partille. Tjuvarna använder sig av störsensorer som gör att när du trycker på knappen för att låsa din bil störs låset ut och den blir olåst, detta gör att stölden går mycket snabbt och det finns inga skador på bilen. Svårt att skydda sig men att inte ha något i bilen som går att stjäla är att rekommendera.

 

Jag önskar er en trevlig och frisk helg!

 

Mira

Polisen Region Väst